sunnuntai 11. toukokuuta 2014

1 tyttö ja 2 poikaa!

Tyttö ja kaksi poikaa tuli!
Viime yönä yhden aikoihin Dina alkoi näyttää merkkejä synnytyksen alkamisesta. Hälytettiin sitten kasvattaja paikalle ja jäätiin seurailemaan tilannetta. Noin puolitoista tuntia seurattiin, kun ensimmäinen pentu alkoi syntyä. Ponnistukset oli hyviä, mutta pentu ei vain lähtenyt syntymään, joten soitettiin päivystävälle eläinlääkärille ja lähdettiin ajelemaan Askolan eläinklinikalle. Mun mahtavan suuntavaiston ansiosta onnistuttiin eksymäänkin matkalla, mutta löydettiin kuitenkin lopulta oikealle reitille. Noin 10-15 minuuttia ennen klinikalle saapumista äiti rupeaa huutamaan, että nyt se pentu on syntynyt ja on ihan eloton (syntymäaika n. klo 3.05). Hetken päästä se kuitenkin virkosi. Pian löydettiin klinikallekin, jossa todettiin ensimmäisen pennun olevan musta tyttö. Pentu syntyi perä edellä, siksi ei synnytys ottanut sujuakseen.

Tyttö
Eläinlääkäri tuikkasi Dinalle jotain synnytystä nopeuttavaa ainetta. Noin klo 4.30 syntyi sitten toinen pentu eläinlääkärin avustamana (myöskin perä edellä), joka oli musta poika. Tätä toista pentua Dina hiffasi heti alkaa hoitaa ja nostettiin sitten tyttökin hoidettavaksi. Dinan ilme oli varsin yllättynyt "häh, missä välissä niitä kaksi tuli?".

Isompi poika
Jossain vaiheessa lääkäri laittoi lisää nopeutus ainetta ja välissä käytiin vähän kävelemässä pihalla, että pentu lähtisi liikkeelle. Takaisin tullessa ei lopulta mennytkään kovin kauaa, kun viimeinen pentu sujahti ulos (n. klo 5.10). Se olikin pienin pennuista, myöskin musta uros. Dina sai sitten hoitaa pentuja kaikessa rauhassa ja katsottiin, että kaikki pennut pääsivät imemään. Sitten alettiin pohtimaan vieläkö sieltä olisi pentuja tulossa. Dina oli kylläkin niin rauhallisen oloinen, eikä näyttänyt merkkejä, että pentuja olisi enempää tulossa, mutta eläinlääkäri tarkisti moneen kertaan tuntuisiko siellä mitään ja käytiin taas välissä kävelemässäkin ulkona. Lopulta todettiin, ettei sieltä varmaankaan enempää ole tulossa, joten alettiin tekemään lähtöä kotia kohti, kello oli vähän yli kuusi.

Kaikki kolme

Pennut maitobaarissa

Kotona laitettiin Dina ja pennut pesäänsä nukkumaan, laitettiin äitin huoneen ovelle aita, ettei Nana pääse sinne pentuja kiusaamaan ja lähdettiin itsekin muutamaksi tunniksi nukkumaan.

Ylpeä äiti pentuineen <3

Ylpeä äiti
Dina on hoitanut pentuja oikein huolellisesti ja pissalla käydessäänkin on aina hirveällä kiireellä tulossa takaisin. Nana raukka on ihan sekaisin, kun ei ymmärrä, miksi kaikki hyörivät Dinan ympärillä ja häntä ei edes päästetä katsomaan pentuja. Nyt ei kun innolla odotellaan pentujen kasvamista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti