lauantai 4. heinäkuuta 2015

Tuusula Summer Show KR 04.07.2015

Cadinan Nadja: AVO-H
Hyvä tyyppi. Pienehkö, erittäin narttumainen. Voisi olla kompaktimpi. Pään muoto ja ilme voisivat olla rodunomaisempia. Pitkät korvat. Hyvä hampaisto. Hyvä kaula. Hieman takakorkea. Lantio ja hännänasento voisivat olla paremmat. Hyvä eturinta ja etukulmaukset. Hieman suorat takakulmaukset. Leveä etuliike. Ei ole riittävä askelpituus.

Cadinan Wild Wish: JUN-ERI, JUK1, SA, PN1, SERT, VSP & JUN-ROP
Erinomainen tyyppi ja koko. Kompakti. Oikealinjainen, narttumainen pää. Oikea hampaisto. Erinomainen kaula. Hyvä selkä. Lantio ja hännänasento voisivat olla paremmat. Oikeat kulmaukset. Riittävä askelpituus. Erinomainen väri ja karvanlaatu.

Tänään käytiin siis Tuusulassa kaikkien rotujen näyttelyssä, mukana meillä oli Nana ja Luna. Päivä oli tosi helteinen, mutta löydettiin onneksi hyvä varjopaikka, jossa odoteltiin vuoroamme. Luna toimi kehässä todella hyvin ja miellytti selkeästi myös tuomarin silmää, sillä kotiin viemisiksi saatiin meidän eka SERTi, Luna valittiin vastakkaisen sukupuolen parhaaksi (mu/ru:ja oli kylläkin vain Luna ja eräs valiouros, mutta silti :D ) ja Royal Canin palkitsi Lunan rotunsa parhaana juniorina vielä erikoispalkinnolla. Saimme siis vielä oikeuden lähteä kilpailemaan Royal Canin Junior -tittelistä. Pari tuntia saatiin odotella kilpailua, mutta ajateltiin silti jäädä katsomaan, josko vaikka pärjättäisiin.Junnu-kehää odotellessa kävi kuitenkin sellainen vahinko, että eräs rotweiler-junnu pääsi irti, ihastui Lunaan ja lähti jahtaamaan Lunaa innoissaan. Luna parka säikähti ja pinkoi karkuun, mitä hihnassa pääsi ja siihen mennessä, kun rotweiler saatiin kiinni, oli Luna saanut kiskottua pannan korvien yli ja se pinkoi häntä koipien välissä äitin luokse turvaan. Välikohtauksen jälkeen Luna piti häntää alhaalla ja säikkyi jokaista liikettä takanaan. Se kuitenkin keräsi hienosti itsensä siihen mennessä, kun päästiin kehään asti ja kulki jälleen häntä pystyssä. Askel oli kuitenkin kiireinen ja pyrki suuntaamaan äitin luokse turvaan, eikä korvat ihan olleet kuulolla. Ymmärrettävästi tiputtiin kilpailusta heti alussa, mutta oltiin kyllä Lunasta hurjan ylpeitä, kun rohkaisi kuitenkin mielensä pelottavan tapahtuman jälkeen. Autolle oli kyllä hirveä kiire ja koko koira tuntui huokaisevan helpotuksesta, kun pääsi kuljetushäkkiin turvaan.Nanalla sen sijaan ei mennyt tänään ihan nappiin. Päästiin kehään juuri pahimpaan keskipäivän paahteeseen, kun aurinkokin tuli esille. Nana oli ryhmänsä kolmas, joten odotellessa kävi aika pitkäksi ja kuuma ilma alkoi selkeästi ärsyttämään Nanaa. Kun vihdoin päästiin pöydälle, ronkki tuomari vielä Nanan hampaita pitkän tovin ja oikein tarkasti katsoi vielä takahampaatkin, jolloin Nanan viimeinenkin ryhti hävisi ja seisomisesta ei meinannut tulla mitään. Juostessakaan Nana ei tahtonut liikkua mihinkään ja kuulo hävisi kokonaan sen vain yrittäessä pyrkiä varjoon. Pienoinen pettymyshän se oli, kun tulokseksi tuli vain H, mutta näissä olosuhteissa ja noin turkittoman koiran kanssa se on kyllä ihan ymmärrettävää. Takakorkeus-kommentti tuli kyllä ihan puskista, mutta ehkäpä Nana sitten seisoi jotenkin hassusti, takakorkea se ei meinaan kyllä ole. "Pään muoto ja ilme voisivat olla rodunomaisempia" -kommenttikin vähän hämmästytti, mutta kaipa se sitten oli tämän tuomarin mielipide. Tuomari piti selkeästi isommista mitteleistä ja Nana ei selkeästi miellyttänyt hänen silmäänsä. Mutta arvostelulajihan näyttelyt on, kyllä me vielä Nanankin kanssa löydetään joku tuomari, joka pitää siitä.

Lunan palkintosaalis

Ikävästä välikohtauksesta huolimatta Luna oli selkeästi oikein ylpeä menestyksestään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti