torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosikooste 2015

Vuosi lähenee loppuaan, joten on aika kurkistaa, mitä vuosi 2015 piti sisällään. 


TammikuuTammikuun alussa kurkistettiin tietenkin viime vuoteen kuvakollaasien muodossa. Lämpötilat heittelivät ja pakkaspäivinä tuli näpsittyä kuvia koirista. Ihmeteltiin Lunan, veljien ja isän yhdennäköisyyttä. Kartoitettiin myös tulevan vuoden näyttelykalenteria.


HelmikuuHelmikuussa nautittiin lumesta ja jaksoin jopa kaivaa kamerankin muutaman otteeseen esille.


Maaliskuu
14.-15.3. kävin kasvattajakurssin ja jäin pohdiskelemaan kennelnimeä. Koirien kanssa treenailtiin näyttelyitä varten.


Huhtikuu4.4. odoteltiin innolla näyttelykautta ja harjoiteltiin näyttelyitä varten. 25.4. käytiin Porvoossa mätsäreissä harjoittelemassa näyttelykautta varten. Luna ja Dina pokkasivat sinisen, Nana punaisen. Luna sijoittui loppukisassa sinisten toiseksi, Nana ja Dina jäivät ilman sijoitusta. Huhtikuun lopussa kuvailin koiria keväisessä kukkameressä.


Toukokuu1.5. avattiin näyttelykausi Lahden ryhmänäyttelyissä Lunan ja Nanan kanssa. Luna tiputti edellisenä iltana karvansa ja keskittyminenkin oli kehässä hukassa. Tuloksena kuitenkin hienosti JUN-EH1. Nana esiintyi superhienosti, mutta ylipainosta tuli sanomista. Tuloksena AVO-ERI1.


Vas: Lunan isä Hotti (taustalla Hotin veli Miksu)
Keskellä: Dina, Luna ja Hotti
Oik: Lunan veli Rommi
Näyttelyissä oli myös kunnon sukumiitti, kun paikalla oli Lunan isä Hotti ja veli Rommi sekä Hotin veli Miksu. Dinakin oli meillä mukana.24.5. kaksi karvaista ja yksi karvaton vierailivat Helsingissä kansainvälisessä Royal Canin dog showssa. Lunan tulos oli JUN-EH2, Nanan AVO-EH3 ja Dinan VAL-ERI2. Kokemusta rikkaampana kohti seuraavia näyttelyitä.KesäkuuKesäkuussa meillä ei ollut näyttelyitä, poseerattiin voikukkapellossa ja käytiin juhannuksen vietossa Savonlinnassa mökillä.Heinäkuu4.7. pyörähdettiin Nanan ja Lunan kanssa Tuusulassa kaikkien rotujen näyttelyissä. Turkiton Nana joutui esiintymään juuri pahimpaan keskipäivän paahteeseen ja tulokseksi tuli AVO-H. Luna pokkasi ekan SERTinsä tuloksella JUN-ERI1 SA SERT VSP JUN-ROP. Royal Canin palkitsi rotunsa parhaat junnukoirat ja saatiin oikeus lähteä kilpailemaan Royal Canin Junior -tittelistä. Junnu kehässä yksi iso koira ihastui Lunaan ja lopputulemana Luna oli irti ja rynni paniikissa äitin luo turvaan. Tämän välikohtauksen jäljiltä Lunalle jäi pelko isoja koiria kohtaan ja loppuvuoden näyttelyt menivät mönkään sen jännittäessä liikaa laumastaan eroamista.


24.7. käytiin Helsingissä kansainvälisessä Eukanuba Summer Showssa koko kolmikon voimin. Lunan tulos oli JUN-EH1, Nanan tulos oli AVO-H ja Dinan tulos VAL-ERI1. Kaikki käyttäytyivät kehässä vähän pöllösti, mutta arvostelut olivat hyviä.

Luna, Dina ja Unto
Loppukuusta saatiin Lunan veli Unto meille hoitoon ja hetkittäin meidän arki pyörikin neljän koiran ympärillä. Alku-ujostelujen jälkeen Luna ja Unto löysivät yhteisen sävelen ja vetivät sellaista rallia, ettei kamerakaan pysynyt perässä.Elokuu16.8. suunnattiin Kotkaan kansainvälisiin näyttelyihin koko porukan voimin. Nana esiintyi huippuhienosti ja tulokseksi tulikin AVO-ERI1. Dina liikkui huonosti ja tuomarille ei riittänyt Dinan turkki (?!?). Tulokseksi Dina sai VAL-ERI2. Luna stressasi liikaa kavereiden perään ja esiintyminen meni mönkään. Tulokseksi tuli kuitenkin JUN-EH1.Syyskuu20.9. piipahdettiin Hyvinkäällä ryhmänäyttelyissä Nanan ja Lunan kanssa. Testattiin, josko Luna esiintyisi paremmin äitin kanssa. Eipä oikeastaan, mutta tuloksena oli kuitenkin NUO-EH1. Nanalta jouduttiin poistattamaan yksi hammas ennen näyttelyitä ja virallisen hammastodistuksen puuttuessa Nana sai tulokseksi Ei Voi Arvostella. Nana kuitenkin esiintyi hienosti ja sai hyvän arvostelun.

Nana ja Hippu
Hyvinkäällä nähtiin myös Nanan isä, Hippu, jonka kanssa halailivat kovasti :DLokakuu3.10. käytiin Lunan kanssa Porvoon mätsäreissä hakemassa varmuutta takaisin. Luna tsemppasi hienosti itsensä sinisten neloseksi ja antoi toivoa tulevaisuuden näyttelyreissuille.


Marras- ja joulukuu
Syksyllä blogi vietti hiljaiseloa, joulukuussa ihmeteltiin kännykkäkuvia ja toivoteltiin perinteisesti joulukortin muodossa hyvät joulut.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sellainen oli vuosi 2015. Näyttelyvuosi oli vielä hieman harjoittelua, mutta ehkäpä me ensi vuonna jo osataan hommat ja voidaan kilpailla tosimielessä ;P Mutta pidemmittä puheitta, hyvää uutta vuotta 2016 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti