perjantai 9. tammikuuta 2015

Hyvää uutta vuotta 2015!

Meidän uusi vuosi meni rauhallisissa tunnelmissa ihan kotosalla. Koirat ei edes pelänneet raketteja, Dina on aikaisempina vuosina pelännyt, mutta tällä kertaa piti vissiin esittää junnulle, ettei pelota :D Edes pissatuslenkeillä ei ollut pelokkaita koiria, parin isomman raketin kohdalla Dina laski hännän alas ja pälyili hetken ympärilleen, mutta muuten kukaan koirista ei välittänyt tuon taivaallista raketeista.

Mutta näin vuoden alussa voitaisiin kurkata meidän vuoteen 2014 kuvakollaasien muodossa.

Tammikuussa lenkkeilin jalan tai hiihtäen ahkerasti Nanan ja Dinan kanssa ja kamera oli usein mukana.

Helmikuussakin lunta vielä riitti ja koirilla oli hauskaa leikkiä lumessa. Käytiin myös usein luistelemassa läheisellä lammikolla ja koiratkin juoksentelivat innoissaan jäällä. Jenni teki myös lumiveistoksen jäälle Nana mallina.

Maaliskuussa Dina kävi kahdesti moikkaamassa sulhastaan Cadinan Hot Hero. 

Huhtikuussa perustin Halihauvat-blogin. Dina ultrattiin ja ultrassa näkyi 3-5 pentua. Mahan koosta näki kyllä jo ennen ultraa, että kyllä siellä pentuja taitaa olla tulossa :D Nanalla oli 4-v. synttärit huhtikuun lopussa.

Dinalla oli 4-v synttärit 1.5. Dinan pennut, kaksi poikaa ja yksi tyttö, syntyivät 11.5.

Pennut kasvoivat kasvamistaan ja saivat viralliset nimetkin: Cadinan Wild Wish, Cadinan Wild Winner ja Cadinan Wild Will.

Heinäkuun alussa kasvattaja tuli tekemään paperit ja tyttöpentu Luna oli virallisesti meidän. Samana päivänä myös isompi uros, Winston sai uuden kodin ja se nimettiin Untoksi. Luna ja Wilson pääsivät opettelemaan lenkkeilyä. Wilsonkin pääsi uuteen kotiin, mutta se palautettiin kolmen päivän kuluttua, jolloin se lähti kasvattajalle odottelemaan uuden kodin löytymistä. Meillä oli totuttelua viiden koiran jäljiltä vain kolmeen koiraan :D

Elokuussa aloitettiin Nanan laihis ja harjoiteltiin ahkerasti myös agilityä leikkimielisesti kaikkien koirien kanssa. Luna esitteli riiviömäisiä puoliaan. Dina alkoi tiputtaa karvojaan, joten kameraa en viitsinyt paljoa ulkoiluttaa. Agitreeneistä ja Nanan temppukavalkadista innostuin kuitenkin tekemään videot.

Syyskuussa koirat pääsivät usein pellolle juoksemaan. Harjoiteltiin ahkerasti näyttelyitä, sillä 27.9. käytiin kaikkien koirien kanssa mätsärissä Helsingissä. Kaikki koirat saivat sinisen, mutta Nana pokkasi lisäksi vielä sinisten kolmosen!

Lokakuussa syksy saapui ja täytyihän koiria kuvata lehtikasassa, vaikka Dina olikin edelleen kovin karvaton. Käytiin kasvattajalla moikkaamassa Wilsonia ja kuultiin kuulumisia Untostakin.  

Marraskuussa kuultiin ilouutisia kasvattajalta, Wilson oli viimein löytänyt oman kodin ja sai nimekseen Rommi. Ensilumi satoi ja koirat leikkivät innoissaan lumessa, etenkin Luna. 8.11. käytiin Lunan kanssa Best-In pentunäyttelyssä ja saatiin tulokseksi pentuluokan ykkönen, kunniapalkinto ja paras narttu kakkonen. Loppukuussa lumi suli ja napsin koirista rakennekuvat nurmikko taustalla.

Joulukuussa tonttuiltiin ahkerasti, kun luntakin taas satoi sopivasti ennen joulua. Loppuvuonna säät olivat todella vaihtelevia ja kamera pysyi piilossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti