torstai 29. tammikuuta 2015

Näyttelysuunnitelmia

Dina Porvoon koiranäyttelyissä 8.9.2012, PN4 ja SA
© Jenni Wallin

Selailin tämän vuoden näyttelykalenteria ja tein vähän näyttelysuunnitelmia. Alustavasti olisi suunnitteilla mennä näihin näyttelyihin.

01.05. Lahden ryhmänäyttely // Nana ja Luna
Tuomari: Marja Talvitie

24.05. Helsingin kansainvälinen, Royal Canin Dog Show // Dina, Nana ja Luna
Tuomari: Jasna Matejcic, Kroatia

Tuomari: George Schogol, Georgia

04.07. Tuusulan kaikkien rotujen näyttely, Tuusula Summer Show // Nana ja Luna
Tuomari: Irina Poletaeva (kleinspitz: Krystyna Opara, Puola)

24.07. Helsingin kansainvälinen, Eukanuba International Summer Show // Dina, Nana ja Luna
Tuomari: Ann-Christine Johansson, Ruotsi

16.08. Kotkan kansainvälinen, Kotkan Ruusu // Dina, Nana ja Luna
Tuomari: Nemanja Jovanovic, Serbia (kleintpitz: Laurent Heinesche, Luxemburg)

Suluissa kleini tuomarit (jos eri, kuin mitteleillä), koska Nanasta ei vielä tiedetä, muutetaanko se kleiniksi. Saksanpystykorvillahan rodun määrää koko. Jos Nana on 29 cm korkeudeltaan, voi sen muuttaa näyttelyissä kleinspitziksi. Ollaan yritetty mittailla sitä kotona ja sen korkeus on jossain 30 cm ympärillä, mutta meidän epäviralliset mittaviritelmät eivät välttämättä ole kovin luotettavia, joten nyt odotellaan näyttelyitä, että saadaan virallinen mittatulos. Nanan kanssa tavoitteena saada kerättyä kolme SERTiä, että saadaan se Suomen muotovalioksi.

Dinahan on jo Suomen muotovalio, joten siksi se on tarkoitus ilmoittaa vain kansainvälisiin näyttelyihin, jossa koitetaan keräillä CACIBeja. Kasvattaja varoitteli, että Dina saattaa olla väriltään liian tumma (musta) nykyisiin ihanneväreihin. Googlettelin hieman asiaa ja siltä hieman vaikuttaa, Ulkotuomarit ry-sivuilta löysin saksanpystykorvien värikartan ja sen mukaan Dina olisi väriltään liian mustavoittoinen ja näin ollen värivirheellinen. Noh, ei auta, kuin käydä näyttelyissä katsomassa, ovatko tuomarit samaa mieltä.

Lunan kanssa koitetaan keräillä vähintään kaksi SERTiä. Viimeinen SERTi ennen muotovalioksi hakemista pitää saada koiran täytettyä kaksi vuotta, joten Lunasta saadaan muotovalio aikaisintaan ensi kesänä. Ei siis turhia paineita, eiköhän ne kaksi SERTiä näistä näyttelyistä tartu mukaan.

Nana match showssa 27.9.2014, sinisten kolmonen 

Yllä mainittujen näyttelyiden lisäksi loppuvuonna olisi vielä Kouvolan kaikkien rotujen näyttely 22.8., Vantaan kaikkien rotujen näyttely 5.9., Porvoon kaikkien rotujen näyttely 13.9. ja Helsingin kansainväliset näyttelyt 5.12. ja 6.12. Näistä näyttelyistä ei ollut vielä muuta tietoa, kuin päivämäärä ja paikka, joten nämä ovat vielä ihan kysymysmerkkejä. Ovat kuitenkin kaikki sopivan matkan päässä, joten tarvittaessa voidaan käydä niissäkin. Eikun innolla odottelemaan näyttelyitä!

Luna Best-In Puppy Showssa 8.11.2014, PL-1 + KP, PN2
© Arja Wallin
P.S. Pääsin kasvattajakurssille 14.-15.3. Helsinkiin. Wuhuu, ensimmäinen askel kohti koirien kasvatusta! Tosin vaikein osuus vielä edessä, mikä kennelnimeksi???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti